Guide: Hvordan forhindre støvete komponenter

Publisert: 02.04.2011 i Guider, Kabinetter, Kjøling
Stikkord:, , , , , , , , , , , ,

Det er ikke uvanlig å sette inn et par ekstra vifter i kabinettet sitt, men hvordan forhindrer man at alle komponentene i PC-en blir støvete?

Som de fleste vet finnes det er stort utvalg av forskjellige viftefilter på markedet. En løsning ville jo vært å feste et filter på hvert av luftinntakene og et på hvert av luftuttakene, men dette er ikke en ideell løsning. Filtrene som er festet til inntaksviftene er veldig effektive til å sperre ute støv, men filtrene som er festet til uttakene vil ha en motsatt effekt. Det støvet som allerede er inne i kabinettet vil bli sperret inne av de sistnevnte filtrene.

Om man har flest uttaksvifter vil det dannes et undertrykk i kabinettet, og støv vil bli trekt inn i eventuelle sprekker og luftehull. Luften som trekkes inn gjennom disse sprekkene er jo ikke filtrert, noe som dermed fører til at hybelkaninene finner veien inn i kabinettet ditt.

Har man derimot flest inntaksvifter vil det dannes et overtrykk i kabinettet, og eventuelt støv som allerede befinner seg der, vil bli trykt ut gjennom alle mulige åpninger. Siden inntaksviftene har støvfilter vil det være vanskelig for støvet å trenge inn i kabinettet.

Så om du enten modifiserer et eksisterende kabinett, eller bygger et helt fra bunnen av, er det lurt å tenke på lufttrykket før du monterer viftene!

kommentarer
  1. Anders sier:

    Kva slags filtermateriell vil du anbefale? Fungerer dette (http://www.jula.no/viftefilter-800097) bra?

Legg igjen en kommentar